خبرنگاه آموزش

      دیدگاه‌ها برای خبرنگاه آموزش بسته هستند

 گزارش تجمیعی اخبار وزارت آموزش‌وپرورش، مجلس و حوزه رفاه فرهنگیان

نخستین جلسه کمیته نظارت بر شیر مدارس به میزبانی دفتر سلامت و تندرستی برگزار شد.

 باشگاه دانش‌پژوهان جوان از آغاز فرآیند شناسایی و تقدیر ملی از مدارس، مناطق و ادارات کل برتر در چهار شاخص عملکردی المپیادهای علمی سال ۱۴۰۴ خبر داد و هدف را گسترش نشاط علمی و تقویت رقابت سازنده اعلام کرد.

 تیم والیبال دانش‌آموزان پسر ایران در رقابت‌های جهانی چین ۲۰۲۵ با نتیجه ۳–۱ مقابل چین تایپه قهرمان شد.

 در سفر علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش به قطر، چند رویداد مهم رخ داد: افتتاح مدرسه جدید ایرانیان دوحه به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مدارس ایرانی خارج از کشور، دیدار با «لولوة بنت راشد بن محمد الخاطر» وزیر آموزش و تحصیلات عالی قطر برای گسترش همکاری‌های آموزشی و همچنین افتتاح نخستین نمایندگی خارجی خبرگزاری پانا پس از ۲۳ سال با هدف تقویت دیپلماسی رسانه‌ای دانش‌آموزی. قرار است دفاتر بعدی پانا در عراق، عربستان، نیجریه و تانزانیا ایجاد شود.

 رئیس کمیسیون آموزش مجلس در گزارش عملکرد یک‌ساله اعلام کرد: انتقال مسئولیت آموزش کودکان ۰ تا ۶ سال از بهزیستی به آموزش‌وپرورش انجام شده و ۱.۵ میلیون کودک باید در پیش‌دبستانی دوم تحت پوشش قرار گیرند. او گفت کمیسیون طی سال ۱۰۷ جلسه، ۱۵ بازدید میدانی و ۴۷ مرتبه دعوت از وزرا داشته است. تعیین تکلیف نیروهای خرید خدمات، اصلاح قراردادها، اجرای رتبه‌بندی، جذب ۷۰ هزار نیرو در دو مرحله آزمون، و پیگیری پاداش بازنشستگان از دستاوردهای سال گذشته اعلام شد. طرح «حذف تأثیر قطعی معدل یازدهم و تمرکز بر معدل دوازدهم» نیز در دستور کار قرار دارد.

در حوزه معیشتی، جبار کوچکی‌نژاد عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: «کف حقوق باید متناسب با تورم تعیین شود… حداقل دریافتی کارکنان باید حدود ۱۵ میلیون تومان باشد.» او تأکید کرد افزایش حقوق باید حداقل ۳۰ درصد باشد. همچنین دکتر عظیمی‌راد سخنگوی کمیسیون آموزش نوشت: «معیشت امروز معلمان و اساتید باید اولویت اول دولت باشد… اگر امروز کاری نشود، فردا دیر خواهد بود!»

درباره صندوق ذخیره فرهنگیان، عبده تبریزی استاد دانشگاه خطاب به وزیر اقتصاد گفت: «وضعیت صندوق همچون یک کلاف سردرگم است و از توان آموزش‌وپرورش خارج است.» وی راه‌حل را ساماندهی ۱۴۰ تا ۱۵۰ شرکت زیرمجموعه و عرضه آنها در بازار سرمایه برای شفاف‌سازی و تعیین قیمت واقعی عنوان کرد.

بر اساس سند رسمی سازمان امور اداری و استخدامی، رشته‌های روان‌شناسی و مشاوره — از جمله روان‌شناسی تربیتی — از آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ برای آموزگاران و دانشجویان آموزش ابتدایی حذف شده است. دانشجویان فعلی کارشناسی‌ارشد مشمول این محدودیت نیستند و می‌توانند مدرک خود را در احکام اداری اعمال کنند.

 سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش با تأکید بر اینکه «تعطیلی مدارس راهکار مؤثری برای کاهش آلودگی هوا نیست» گفت آموزش حضوری جایگزین‌پذیر نیست و تعطیلی‌های اضطراری به کیفیت یادگیری آسیب می‌زند. او همچنین توضیح داد که اپلیکیشن «شاد» در سال گذشته بودجه مستقلی نداشت و بیشتر زیرساخت‌ها توسط همراه اول تأمین شده است؛ بودجه‌ای برای امسال پیشنهاد شده و صنعت پتروشیمی نیز اعلام حمایت کرده است.

 امکان پرداخت حق بیمه دانش‌آموزی در پیام‌رسان شاد فعال شد و مدیران مدارس می‌توانند از مسیر «درگاه خدمات» دانش‌آموزان را تحت پوشش بیمه قرار دهند.

 بازنشستگان و بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی می‌توانند در سامانه es.tamin.ir اطلاعات کامل نسخه‌های الکترونیک، تجویزها، اطلاعات پزشک و سایر خدمات سلامت الکترونیک را مشاهده کنند.

نرخ حق‌التدریس بازنشستگان اصلاح شده است؛ کسانی که مبلغ یک ساعتشان بیش از حد ثبت شده بود، اصلاح و معوقات مهر و آبان آنها کسر می‌شود؛ کسانی که مبلغشان کمتر بوده، نرخ اصلاح و معوقات آنها از اول مهر پرداخت خواهد شد.