آزادی شیرین کریمی، مهسا اسداله‌نژاد و پرویز صداقت پس از بازداشت

      دیدگاه‌ها برای آزادی شیرین کریمی، مهسا اسداله‌نژاد و پرویز صداقت پس از بازداشت بسته هستند

شیرین کریمی، مهسا اسداله‌نژاد و پرویز صداقت، پژوهشگران برجسته علوم اجتماعی، روز دوشنبه ۱۲ آبان‌ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. مهسا اسداله‌نژاد، جامعه‌شناس و پژوهشگر، شیرین کریمی، نویسنده و مترجم علوم اجتماعی، و پرویز صداقت، اقتصاددان و پژوهشگر اقتصاد سیاسی و مترجم، همگی در همان روز بازداشت شدند. همچنین همین رحیمی و محمد مالجو، نیز برای بازجویی احضار شدند.

پس از نزدیک به ۹ روز بازداشت، این سه پژوهشگر در شب ۲۱ آبان‌ماه با قید وثیقه آزاد شدند. آزادی آنان گامی مهم بود،

این بازداشت‌ها واکنش‌ها و محکومیت‌های گسترده‌ای را برانگیخت. جمعی از زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین و حدود ۹۰۰ فعال فرهنگی، مدنی و سیاسی ضمن محکوم کردن این سیاست‌ها، خواستار آزادی فوری و تضمین حقوق پژوهشگران شدند.

همچنین بیش از ۲۶۰ دانشگاهی ایرانی و غیرایرانی در کشورهای مختلف در بیانیه‌ای تأکید کردند که جایگاه این پژوهشگران در یک جامعه قانونمند بی‌تردید در بلندای احترام و سپاس بود، نه در بازداشتگاه و زیر سایه تهدید. این بیانیه بر ضرورت حفاظت از آزادی علمی و فکری و احترام به کرامت پژوهشگران تأکید کرد