وضعیت بحرانی آموزش در روستای اسفکه چابهار

      دیدگاه‌ها برای وضعیت بحرانی آموزش در روستای اسفکه چابهار بسته هستند

یکی از والدین دانش‌آموزان روستای اسفکه از توابع شهرستان چابهار با ارسال ویدئویی، وضعیت اسفبار و غیرانسانی آموزش کودکان این منطقه را به تصویر کشیده است.

ده‌ها دانش‌آموز مقطع ابتدایی در حیاط خاکی مدرسه و زیر آفتاب سوزان، بدون صندلی و نیمکت روی زمین نشسته‌اند و معلم در همان شرایط سخت، در حال تدریس است.

به‌گفته این شهروند، مدرسه روستای اسفکه از چند سال پیش نیمه‌کاره رها شده و هنوز کار ساخت آن به پایان نرسیده است. به همین دلیل، دانش‌آموزان ناچارند در فضای باز و در گرمای شدید منطقه درس بخوانند.

والدین این دانش‌آموزان در گفتگو با انتقاد از تبعیض آشکار آموزشی در بلوچستان می‌گویند:
«اگر فرزندان خودِ مسئولان هم در این شرایط بودند، باز هم می‌گذاشتند زیر آفتاب درس بخوانند؟ آیا در تهران یا شهرهای بزرگ، دانش‌آموزان را این‌طور نگه می‌دارند؟»

به‌رغم وعده‌های مکرر آموزش و پرورش استان، هنوز هیچ اقدام موثری برای تکمیل ساختمان مدرسه و بهبود وضعیت تحصیلی دانش‌آموزان اسفکه صورت نگرفته است.

نبود زیرساخت‌های آموزشی در بلوچستان یکی از معضلات مزمن و ریشه‌دار این منطقه است. بسیاری از مدارس در روستاهای سیستان و بلوچستان هنوز در کانکس‌ها، فضاهای استیجاری یا حتی در فضای باز و بدون امکانات اولیه برگزار می‌شوند. کمبود شدید معلم، نیمکت، سرویس مدارس، بهداشتی و آب آشامیدنی سالم، در کنار ساختمان‌های نیمه‌کاره یا فرسوده، باعث شده هزاران کودک بلوچ از حق اولیه خود یعنی آموزش باکیفیت محروم بمانند. این محرومیت ساختاری، جلوه‌ای از تبعیض گسترده در تخصیص بودجه و توجه آموزشی میان مرکز و حاشیه کشور است.