واکنش یونیسف به بازداشت کودکان پس از برپایی کارزار «نیمکت‌های خالی»

      دیدگاه‌ها برای واکنش یونیسف به بازداشت کودکان پس از برپایی کارزار «نیمکت‌های خالی» بسته هستند


صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) پس از فشار گسترده افکار عمومی و کمپین «نیمکت‌های خالی» که توسط شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران راه‌اندازی شد، سرانجام مجبور به موضع‌گیری شد. اما این بیانیه تنها به بازداشت کودکان در جریان سرکوب دی‌ماه ۱۴۰۴ اشاره دارد و هیچ اشاره‌ای به کشته شدن ده‌ها کودک و نوجوان در اعتراضات سراسری نمی‌کند.

ادوارد بیگبدر، مدیر منطقه‌ای یونیسف برای خاورمیانه و شمال آفریقا، روز ۱۹ فوریه ۲۰۲۶ (۳۰ بهمن ۱۴۰۴) در بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری کودکان بازداشت‌شده و دسترسی مستقل به آن‌ها شد و تأکید کرد:

«کودکان بزرگسالان کوچک نیستند؛ آنان نیازمند مراقبت ویژه‌اند. سلب آزادی می‌تواند پیامدهایی مادام‌العمر بر رشد کودک داشته باشد… یونیسف خواستار پایان دادن به بازداشت کودکان در هر شکل آن و آزادی فوری کودکانی است که پس از آخرین ناآرامی‌های عمومی در ایران بازداشت شده‌اند.»