مرور مهم‌ترین خبرهای آموزش و پرورش، مدارس، معلمان و دانش‌آموزان در حدود ۲۴ ساعت گذشته

      دیدگاه‌ها برای مرور مهم‌ترین خبرهای آموزش و پرورش، مدارس، معلمان و دانش‌آموزان در حدود ۲۴ ساعت گذشته بسته هستند

 آلودگی هوا، آنفلوانزا و تکلیف مدارس فردا؛ سمنان تعطیل، تهران حضوری
• آموزش و پرورش سمنان اعلام کرد فردا چهارشنبه ۱۲ آذر تمام مقاطع تحصیلی در سراسر استان تعطیل و آموزش‌ها غیرحضوری در شاد خواهد بود. این تصمیم با مصوبه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوا و با اشاره به بستری شدن شماری از مبتلایان آنفلوانزا اتخاذ شده است.
• در مقابل، کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران از برقراری آموزش حضوری در مدارس و دانشگاه‌ها و لغو دورکاری ادارات برای فردا خبر داده و می‌گوید با بهبود شرایط جوی، وضعیت اضطرار رفع شده است؛ با این حال، طرح زوج و فرد از درِ منزل و برخی محدودیت‌های کنترلی همچنان برقرار می‌ماند.
• سایت‌های خبری سراسری و محلی (از جمله ۲۴نويس) وضعیت تعطیلی یا غیرحضوری شدن مدارس در استان‌هایی مثل خوزستان، مرکزی و لرستان برای روز چهارشنبه را به‌طور جداگانه رصد و به‌روزرسانی می‌کنند تا در هر استان بسته به آلودگی هوا یا شیوع آنفلوانزا تصمیم مقتضی گرفته شود.

 جمع‌بندی: نقشه تعطیلی فردای مدارس همچنان «تکه‌تکه» است؛ سمنان کاملاً مجازی، تهران حضوری، و چند استان در وضعیت بینابینی. برای معلمان و خانواده‌ها، پیگیری لحظه‌ای اطلاعیه‌های استانی آموزش و پرورش عملاً جای یک «سامانه سراسری و واحد اطلاع‌رسانی» را گرفته است.

 پزشکیان و نقد «مدارس خاص»: نخبه بدون مهارت اجتماعی، مسئله‌ساز است
• رئیس‌جمهور در اجلاسیه «خانواده، آینده، پیوندهای پایدار» بار دیگر سراغ آموزش و پرورش رفت و با اشاره به تب ثبت‌نام در مدارس خاص گفت: بعضی خانواده‌ها فکر می‌کنند با مدرسه خاص، فرزندشان نخبه می‌شود، اما نخبه هم بدون شبکه انسانی و مهارت کار گروهی موفق نمی‌شود.
• او بر ضرورت اصلاح نظام آموزشی برای تقویت مهارت‌های ارتباطی و حل مسئله تأکید و تصریح کرده که بچه‌ها باید با مشکلات روبه‌رو شوند تا یاد بگیرند در جامعه‌ای که «کسی نازشان را نمی‌کشد» چه‌طور از پس چالش‌ها برآیند.

 جمع‌بندی: این موضع‌گیری، عملاً نقدی غیرمستقیم به گسترش مدارس خاص و کنکورمحور است و می‌تواند پشتوانه‌ای برای مطالبه تغییر برنامه درسی و کاهش شکاف طبقاتی در دسترسی به مدارس باکیفیت باشد؛ البته تا وقتی به سیاست و بودجه تبدیل نشود، در حد «سخنرانی» می‌ماند.

بازنشستگان فرهنگی در صدر خبرها؛ وعده «رفاهیات ویژه» و چند واریزی مهم
• رسانه‌های اقتصادی و شغلی با تیترهایی مثل «رفاهیات ویژه برای فرهنگیان بازنشسته در راه است» و «۵ واریزی مهم برای بازنشستگان و فرهنگیان بازنشسته» از بسته‌های رفاهی، واریزی‌های متعدد آذر و بحث افزایش ضریب حقوق بازنشستگان و معلمان بازنشسته خبر می‌دهند.
• در کنار این تیترها، گزارش‌هایی هم درباره تغییرات فیش حقوقی بازنشستگان فرهنگی، نقد «ارزش ناچیز اضافه‌کاری معلمان» و هشدار نسبت به وضعیت صندوق‌های بازنشستگی منتشر شده که نشان می‌دهد محور اصلی دغدغه‌ها هنوز «معیشت و امنیت بازنشستگی» است نه صرفاً رتبه‌بندی.

 جمع‌بندی: اگرچه خبرهای «واریزی ویژه» برای بازنشستگان فرهنگی امیدبخش است، اما تا زمانی که عدد و زمان واریز به‌طور رسمی و شفاف از سوی دولت و صندوق‌ها اعلام و روی فیش‌ها ننشیند، بخش مهمی از این موج خبری در حد تیتر باقی می‌ماند و سوژه دائمی شبکه‌های اجتماعی فرهنگیان خواهد بود.

استخدام و آزمون‌ها؛ از مربیان تربیتی تا نتایج اعتراضات استخدامی
• پایگاه‌های استخدامی از استخدام مربی امور تربیتی برای مدارس در قالب اطلاعیه‌های مرتبط با آموزش و پرورش خبر داده‌اند؛ موضوعی که در صورت اجرای گسترده می‌تواند به تقویت فعالیت‌های تربیتی و فرهنگی در مدرسه فراتر از درس و امتحان کمک کند.
• در خبر دیگری، همین منابع از اعلام نتایج اعتراضات آزمون استخدامی «کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش» صحبت می‌کنند؛ آزمونی که برای بسیاری از نیروهای جوان، مسیر ورود به بدنه رسمی آموزش و پرورش است و نحوه رسیدگی به اعتراض‌ها، روی احساس عدالت استخدامی تأثیر مستقیم دارد.

 جمع‌بندی: سمت «نیروی انسانی» آموزش و پرورش این روزها پر از خبر است، اما معلمان و داوطلبان هنوز چشم‌انتظار جدول‌های روشن شامل: تعداد پذیرفته‌شدگان نهایی، سهمیه استان‌ها، زمان شروع به کار و وضعیت بیمه و حقوق هستند.